Translate

06 Ιουλίου 2014

"Λίγο κρασί, λίγο θάλασσα και τ' αγόρι μου"


Λίγο η λέξη ωκεανός στο όνομα του ιστολογίου, λίγο οι απόπειρες να βαφτίσω με πρωτότυπο τρόπο τους διάφορους συνδέσμους (Καταδύσεις στον ωκεανό, Ιχθυόσκαλα, Τα ιστιοφόρα του ωκεανού, Κολυμβητές κλπ συγγενείς), θες και η αναχώρηση κάποιων γνωστών για διακοπές, ....σαν αλυσοδεμένη νιώθω.

Θέλω κι εγώ "λίγο κρασί, λίγο θάλασσα", το αγόρι το έχω, Να πετάξω μακριά τις έγνοιες, τις φροντίδες, την επαναλαμβανόμενη καθημερινότητα. Λέω στον άντρα μου, αρχικά θέλω να πάμε κάπου για μια βδομάδα οι δυο μας και να περνάμε τη μέρα μας με ξάπλα, λίγο και πρόχειρο φαγητό, κανένα βιβλίο, λίγο υπολογιστή  και καμιά βόλτα για ξεμούδιασμα από την ξάπλα. Μετά μπορούμε να αρχίσουμε και τις κανονικές μας διακοπές με μπάνια στη θάλασσα, περιηγήσεις και επαφή με τους άλλους ανθρώπους. Τόση είναι η κούραση που κουβαλάω! Το μέρος της απομόνωσης το ξέρω, αρκεί να μας το επιτρέψουν κάποια στιγμή και οι ατελείωτες υποχρεώσεις.

Ονειρεύομαι τις φωνές από  τα τζιτζίκια και τα τριζόνια, τον ήχο του αέρα, το κρώξιμο των αετών, τον παφλασμό της θάλασσας ....., τα "λιγουρεύομαι (Α)δονικά" σαν να πρόκειται να γευτώ τον πιο μελιστάλαχτο καρπό. Αυτά μήπως δε χρειάζεται ο άνθρωπος για να είναι ευτυχισμένος;

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου